Sorry, this entry is only available in Polish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Polityka prywatności

  • Administratorem danych osobowych Użytkowników, zebranych w związku z korzystaniem przez Użytkownika z Serwisu, jest spółka Fabryka Kart Trefl-Kraków Sp. z o.o. z siedzibą w Podłężu, Podłęże 650, 32-003 Podłęże, KRS: 0000071800, zwana dalej Administratorem.
  • Dane osobowe Użytkowników przetwarzane są przez Administratora w celu realizacji usług świadczonych za pośrednictwem Serwisu, w celu dochodzenia praw przysługujących Administratorowi, a także po wyrażeniu na to uprzedniej zgody, w przesyłania Użytkownikom informacji o charakterze handlowym.
  • Dane osobowe Użytkowników przez czas niezbędny do realizacji usług świadczonych przez Administratora za pośrednictwem Serwisu, a także przez okres kolejnych pełnych pięciu następujących po roku, w którym usługi były świadczone,
  • w odniesieniu do danych osobowych Użytkownika decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany,
  • Dane osobowe Użytkowników Serwisu są lub mogą być przekazywane innym osobom, przy pomocy których Administrator świadczy usługi dostępne poprzez Serwis, takim jak firma informatyczna, hostingodawca, firma świadcząca usługi serwisu oprogramowania, firma księgowa, firma kurierska/spedycyjna, operator pocztowy, firmy marketingowe i inne.
  • Użytkownik ma prawo dostępu do danych osobowych przetwarzanych za pomocą Serwisu, prawo żądania ich sprostowania lub ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia tych danych, a w uzasadnionych przypadkach prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania. W przypadku, gdy przetwarzania danych osobowych użytkownika odbywa się na podstawie udzielonej przez niego zgody, użytkownik ma prawo cofnąć zgodę na przetwarzanie danych oraz prawo do wyrażenia sprzeciwu wobec przetwarzania jego danych osobowych.
  • Użytkownikowi w uzasadnionych przypadkach przysługuje prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego dotyczącej nieprawidłowości w procesie przetwarzania jego danych osobowych, tj. do Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Polityka Cookies

  1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
    • dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
    • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
    • utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
  5. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
  6. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
    • „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
    • pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
    • „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
    • „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
    • „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
  7. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  8. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  9. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
  10. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.

Newsletter – klauzula informacyjna:

Uprzejmie informujemy, że  administratorem danych osobowych zawartych w formularzu zgłoszeniowym do newsletter TREFL-KRAKÓW jest spółka Fabryka Kart Trefl-Kraków Sp. z o.o. z siedzibą w Podłężu, Podłęże 650, 32-003 Podłęże, KRS: 0000071800, dalej zwana: „TREFL-KRAKÓW”. Ponadto informujemy, że:

  1. w TREFL-KRAKÓW powołany został Inspektor Ochrony Danych (IOD), z którym można skontaktować się telefonicznie pod  numerem: (+48) 539 944 608 od  poniedziałku  do  piątku w  godz. 7:00-15:00, a także pisząc  na adres  mailowy: iod@trefl.krakow.pl, lub pocztą tradycyjną na adres siedziby FABRYKA KART TREFL- KRAKÓW SP. Z O.O.,
  2. Państwa dane osobowe przetwarzane będą przez TREFL-KRAKÓW w celu przesyłania Państwu newslettera TREFL-KRAKÓW , a ponadto mogą być przetwarzane w celu wykonywania przez TREFL-KRAKÓW obowiązków wynikających z przepisów prawa oraz w celu ochrony praw TREFL-KRAKÓW,
  3. TREFL-KRAKÓW będzie przetwarzał Państwa dane osobowe przez okres nie dłuży niż okres konieczny dla realizacji celów wskazanych powyżej,
  4. Państwa dane osobowe mogą być przekazywane do przetwarzania innym podmiotom, przy pomocy których TREFL-KRAKÓW prowadzi działalność, takich jak firma informatyczna, hostingodawca, firma kurierska lub spedycyjna, operator pocztowy, kancelaria adwokacka lub radcowska,
  5. w odniesieniu do Państwa danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, tj. nie będziecie Państwo podlegać procesowi profilowania,
  6. przysługuje Państwu prawo dostępu do treści swoich danych, prawo do ich sprostowania oraz przenoszenia, prawo do ograniczenia przetwarzania, a także prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie Państwa danych osobowych w celu subskrypcji newslettera TREFL-KRAKÓW oraz wyrażenia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych, przetwarzanych przez TREFL –KRAKÓW w tym celu, które można zrealizować poprzez przesłanie wiadomości na adres e-mail: iod@trefl.krakow.pl
  7. przysługuje Państwu prawo wniesienia skargi  do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w przypadku naruszenia Państwa praw związanych z procesem przetwarzania danych osobowych.
  8. podanie Państwa danych osobowych jest obligatoryjne – niepodanie danych osobowych skutkuje niemożliwością subskrypcji newslettera TREFL-KRAKÓW.